Neitin käsialaa oli tämän vuoden isänpäiväkakku. Ja koska mieheni on suuri lakritsin ja salmiakin ystävä niin kakku oli tällä kertaa lakritsi-hyytelökakku.

 

 

Ohje on kinuskikissan.

Pohja:
200 g Black Domino -täytekeksejä
50 g margariinia

 

Täyte:
12 kpl (á 19 g) Kick-patukoita
3 dl laktoositonta vispiä
5 liivatelehteä
3 ½ dl Vispiä
½ dl vettä
turkinpippurirouhetta

Kiille:
3 liivatelehteä
½ dl vettä
2 dl (n. 300 g) lakritsikastiketta

Koristelu:

2 dl Flora Vispiä
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Kick-patukoista tehtyjä koristeita

Murskaa Dominot tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle. Vuoka noin 25cm.

Valmista Kick-patukoista ja kuohukermasta lakritsikastike mielellään jo edellispäivänä. Pilko Kick-patukat pieniksi paloiksi ja laita ne kerman kanssa kattilaan. Keitä, kunnes karkit ovat sulaneet. Kaada vaahdotusta varten valmiiksi kulhoon. Anna olla jääkaapissa, kunnes kastike on täysin kylmää.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Vispi löysäksi vaahdoksi. Vatkaa myös kylmä lakritsikastike jämäkäksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot keskenään. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita lakritsivaahtoon. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta ½ dl vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Yhdistä liivatevesi huolellisesti lakritsikastikkeen kanssa. Kaada täytteen päälle ja hyydytä jääkaapissa pari tuntia ennen vuoasta irrottamista.



Kiitoksia kinuskikissalle todella maukkaasta ohjeesta! Tämä maistui meidän porukalle ja tehdään varmasti toistekkin... :P