Minulta tilattiin viime perjantaiksi 100 kappaletta Bouche-leivoksia, haasteellisen tästä hommasta teki se etten ollut ite nähnyt tai maistanut ko. leivoksia. Netissä googlaillen ja monia eri ohjeita yhdistellen sain kuin sainkin tehtyä ne ja täytyy myöntää, ihan kivoja niistä tuli ja hyvän makuisia! :)

 

Ohjeet noin 50 leivokseen:

200 g keltuaisia
100 g vettä
150 g vehnäjauhoja
400 g valkuaisia
200 g sokeria
200 g maissitärkkelystä

Sekoita keltuaiset, vesi ja vehnäjauhot. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi ja lisää varovasti keltuaisseokseen. Lisää viimeisenä tärkkelys. Pursota pohjat pelleille ja paista 210 asteen lämmössä. Tästä määrästä riittää noin 50 leivokseen pohjat. Itse tein alapuolen pohjat niin, että paistoin pellillä levyksi ja otin pyöreällä muotilla palat.

Pohjat kostutin kiehautetulla sokerivedellä.

Niiden päälle appelsiini-aprikoosimarmeladia ja voi-vaniljakreemiä.

5 dl kermaa
1 vaniljatanko
1 dl sokeria
3 keltuaista
3/4 dl maissitärkkelystä
50 g voita

Keitä kerma, vaniljatanko ja sokeri. Ennenkuin rupiaa kiehumaan, lisää keltuaiset nauhana, samaten maissitärkkelys. Kiehauta ja jäähdytä. Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää joukkoon vähitellen hyvin jäähtynyt vaniljakastike. Pursota pohjien päälle.

Kannet myös kostutin kevyesti "nurjalta" puolen ja leivosten päälle suklaaganache.

150 g kermaa
300 g suklaata
2 rkl voita

Kuumenna kerma höyryäväksi. Lisää pieniksi paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on hvyin sulanut joukkoon. Lisää voi ja sekoita kiiltäväksi.

Näihin leivoksiin olisi kuulunut pikeerata päälle kukka, ja tilaajan kanssa suunniteltiin ensin että pikeerataan lakit mutta tyydyin vähän helpompaan ja nopeampaan ratkaisuun kun aika meinasi loppua kesken. Laitoin helmet kuvaamaan ylioppilaslakkia.